torstai 13. joulukuuta 2012

Suunnitelma B käyttöön

12.12.12 tuli puhelu, jossa minut todettiin erittäin vahvaksi hakijaksi ja paperini halutaan säilyttää tulevia projekteja ajatellen, mutta silti nyt valinta ei osunut minuun. Aika lannistavaa, vaikka toisaalta kyseiseen osa-aikaiseen työhön en olisi osannut ehkä sitoutua ihan niin kunnolla kuin työhön haluaisi sitoutua, koska jatkuvasti olisin varmaan etsinyt kokoaikaista työtä. Mutta silti se työ olisi ollut tyhjää parempi, koska nyt on taas tiedossa sitä tyhjää vain. Lohdullista tässä on se, että tiedän monta ystävää ja tuttavaa, jotka ovat täsmälleen samassa jamassa: töitä on vuoden loppuun asti ja sitten kalenteri ammottaa tyhjyyttään. Ainakaan en ole tässä tilanteessa yksin, vaan ympärillä on ihmisiä, joiden kanssa jakaa asioita. Suunnittelimme ystäväni kanssa, että tavataan Helsingissä, käydään ensin kahvilla ja sitten mennään tyhjien pahvimukien kanssa Aleksanterinkadulle polvilleen. Kas näin lähtee B-suunnitelmien ideointi käyntiin!

Työttömyys on minulle suurin mörkö juuri sosiaalisen elämän takia. Pidän siitä, että saan olla osa työyhteisöä. Pidän ripsivärin sipaisemisesta silmiini ja astumisesta hämärään aamuun. Pidän rytmistä ja rutiineista, vaikka kuinka lämpimästä sängystä nouseminen tuntuu välillä ankealta. Siksi työttömänä oleminen ja kotona itsekseen nyhjääminen jännittää. Rakas V muistutti minua siitä, että kannattaa ottaa hiljainen alkuvuosi loman kannalta, sillä olen nyt tehnyt työmatkan takia kymmentuntisia päiviä kahden vuoden ajan eikä pätkätöissä tunnetusti lomia kerry kovin paljoa. Työttömyyteen on kuitenkin huomattavasti helpompi suhtautua lomana silloin, kun sen loppuminen on tarkkaan tiedossa. Mutta ehkäpä se onnistuu, kunhan vain ymmärtää lakata murehtimasta. Kaiken lisäksi iloista tässä on se, että V rupesi oitis suunnittelemaan omien ylityövapaiden käyttämistä tammikuussa. Lomaillaan sitten molemmat yhtä aikaa, kun se vääjäämättä näyttää olevan minun kohdallani edessä.

Ja entäs ne B-suunnitelmat? Takataskussani on yksi artikkeli-idea, jonka haluan toteuttaa alkuvuodesta ja otin eilen jo yhteyttä ystävääni yhteistyökuvioiden merkeissä. Sitten voisin kouluttautua lisää, sillä minua kiinnostaisi opetella paremmin eri taitto-ohjelmien käyttöä ja haluaisin myös suorittaa asiakirjahallinnan peruskurssin ja myöhemmin mielelläni koko tutkinnon. 

Ja ehkäpä varaan kangaspuut paikallisesta kutomosta ja kudon meille uudet matot.


2 kommenttia:

  1. Mä tilaan sitten mustavalkoisen räsymaton! ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hah! Joo, pidän tuon mielessä, mutta silti toivon, ettei työttömyys kestä niin kauan, että rupean väsäämään tilausmattoja. ;D

      Poista