maanantai 6. elokuuta 2012

Kysymyksiä ja vastauksia

Illuusioita-blogin Kirsi-Maria haastoi minut vastaamaan kymmeneen hänen vastaamiinsa kysymykseen ja antoi lisäksi viisi uutta kysymystä. Lopuksi lähetän haasteen eteenpäin uusien kysymysten kanssa, mutta sitä ennen pohdin näitä:


1. Millainen olet kun suutut?
Jos koen kodin ulkopuolella jotain suuttumisen arvoista, en juuri tuo sitä esille. Esimerkiksi työpaikalle suutahtelut ja sammakot eivät minun matkassani päädy, mikä ehkä johtuu siitä, että lapsena minut kasvatettiin "likapyykki pestään kotona" -ajatusmalliin.Sen sijaan kotona olen suuttuessani räiskähtelevää mutta myös nopeasti laantuvaa tyyppiä: kuin ukkoskuuro, joka tulee hetkessä, jyrisee aikansa ja hetken päästä paistaa aurinko.

2. Aiotko vielä joskus tulevaisuudessa opiskella?
Kyllä. Moni ala kiinnostaisi, mutta juuri nyt haluaisin opiskella asiakirjahallintoa ja suorittaa arkistotoimen peruskurssin. Lisäksi olisi kiva täydentää omaa osaamista graafisen suunnittelun ja viestinnän saralla.


3. Suosittele jotain hyvää kirjaa, joka kannattaisi lukea.
Viimeisimpänä olen lukenut Kathryn Stockettin kirjan Piiat. Ihana kirja, joka sivistää, naurattaa ja jää pyörimään mieleen.

4. Onko sinulle tapahtunut joskus jotain “yliluonnollista”?
On tapahtunut. Ehkä se on vähän omasta ajattelutavastakin kiinni, näkeekö jotkut asiat "yliluonnollisina". Esimerkiksi itse ajattelen usein, että asioilla on tarkoitus tapahtua tietyllä tavalla ja se on omalla tavallaan ehkä yliluonnollista, kun taas joku toinen voisi ajatella samat seikat silkkoina sattumina.

5. Harrastus, jota toivot joskus harrastavasi?
Minusta on kiva kuulla, kun jotkut puhuvat siitä millaista hyvänolon tunnetta juokseminen aiheuttaa. En itse pysty juoksemaan sillälailla enkä tule koskaan pystymäänkään, mutta juokseminen olisi sellainen harrastus, jota olisi kiva harrastaa.

6. Onko sinulla jotain “merkityksetöntä erityistaitoa”?
Olen osannut jo lapsesta saakka aakkoset sujuvasti etuperin ja takaperin. Huvittavaa tässä on se, että nykyisessä työssäni museoaineiston parissa siitä on ollut oikeasti tosi paljon apua!

7. Lempikarkkisi?
Suklaa kaikissa muodoissa.

 8. Milloin ja millaisessa tilanteessa olet viimeksi itkenyt?
Lauantaina ystävieni häissä kyyneleet nousivat silmiin vihkitilaisuudessa.
 
9. Jos olisit mennyt ammattikouluun, niin mille linjalle?
Peruskoulun jälkeen lukio tuntui itsestään selvältä ja lukiossa puolestaan täsmentyi se, että haluan opiskella nimenomaan kulttuurientutkimusta yliopistossa. Koska sain opiskelupaikan heti lukion jälkeen, en oikeastaan edes ehtinyt miettimään useampia vaihtoehtoja, mitä ehkä olisi syntynyt välivuoden aikana. No, koska tuolla aiemmin kirjoitin siitä, että uskon asioiden tarkoitukseen, niin ehkä tämä oli juuri minulle varattu tie ja kiva tie se on ollutkin. Jos sen sijaan opiskelisin jotain ihan muuta, niin miettisin varmaan nyt enemmän työllistymismahdollisuuksia ja siksi opiskelisin varmaan merkonomiksi tai kiinteistönvälittäjäksi.

10. Jos voisit aikamatkailla kerran, minne menisit?
Lähtisin 1300-luvun Turkuun katsomaan sen ajan kaupunkikuvaa sekä aatelisten elämää Turun linnassa. Voisin myös matkustaa 1800-luvun Helsinkiin, kun suomalaisuusaate rupeaa pikkuhiljaa voimistumaan. Olisi kiinnostavaa myös kurkata 1918 kevään Helsinkiin tai Tampereelle, mutta se matka voisi olla varmaan aika nopea pyrähdys.

Ja sitten Kirsi-Marian kysymykset:

11. Kuka näyttelisi sinua oman elämäsi elokuvassa?
Voi, Julia Roberts olisi ihana!

12. Kenen henkilön elämäkerran haluaisit kirjoittaa? Ei haittaa, vaikka hänestä olisi sellainen jo tehtykin.
Minua kiinnostavat suomalaiset yrityshistoriat, joissa yhden pariskunnan tai perheen työstä on kasvanut suuri yritys, joka tunnetaan kaikkialla. Olisi kiinnostavaa kirjoittaa Fazerin tai Marimekon tarina, vaikka molemmista varmaan on jo kirjoitettu lukuisia kertoja.

13. Jos teettäisit autoosi oman rekisterikilven, millaisen kirjain- ja numeroyhdistelmän haluaisit siihen?
Siinä voisi olla nimikirjaimeni ja syntymäpäiväni: EMP-028.

14. Minne päin maailmaa haluaisit muuttaa, jos muuttaisit ulkomaille?
 Voisin muuttaa Islantiin tai Pohjois-Norjaan, koska minua kiehtoo arktinen ympäristö ja olen muutenkin enemmän viileän ilmaston ihmisiä. Toisaalta voisin asua myös esimerkiksi Ranskan maaseudulla länsirannikon tuntumassa tai sitten Itämeren saaristossa. Jälkimmäinen tulee jo niin lähelle, että voisin vastata muuttavani vaikka Ahvenanmaalle ja se ei ole enää ihan tämän kysymyksen mukainen. Voisin asua myös hetken jossain suurkaupungissa kuten Pariisissa ja New Yorkissa, mutta vain hetken, koska ennemmin asuisin jossain väljemmällä seudulla.

15. Miltä kesä maistuu?
Kesä maistuu mustikkamaidolta.

Haastan Mikä-Mikä-Maan Leenan. Vastaa siis edellä olevista kysymyksistä kymmeneen valitsemaasi kysymykseen ja lisäksi näihin:
 • Jos saisit auton, jonka tankillisella pääsisi kulkemaan 600 kilometrin verran, missä kaikkialla kävisit?
 • Jos saisit korillisen omenoita, miten käyttäisit ne?
 • Missä olet ja mitä teet viiden vuoden päästä?
 • Mitkä asiat tekevät sinut onnelliseksi juuri nyt?
 • Jos kirjoittaisit romaanin, mikä sen nimeksi tulisi?

2 kommenttia:

 1. Hauska haaste!:)

  Minun rekkarini tuolla tavoin muotoiltuna olisi miltei sama kuin sinun: EMR-029, mutta saattaisin kallistua lempinimen kannalle: EHL-1. Muruni taas aina sanoo, että jos jossain pyörisi ylimääräistä rahaa, hän laittaisi autoonsa tunnuksen: MIE-5 :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mainioita ideoita rekkareiksi! Mä en tähän haasteeseen vastatessani edes muistanut, että tosiaan, eihän niitä numeroita tarvitse välttämättä olla kolme. :)

   Poista