tiistai 3. huhtikuuta 2012

Body balanssissa


Olen ollut alkuvuodesta asti liikuntakeskuksen asiakas. Ostin varovaisesti 10-kortin, koska ajattelin sen vastaavan sitä tiheyttä, mitä ehdin salilla edes käymään. Tässä olin aivan oikeassa, sillä kuukausimaksua en rupeaisi maksamaan edelleenkään, koska en ehtisi millään riittävän usein salille, jotta se kannattaisi. Pelkäsin myös, että into lopahtaisi alun jälkeen ja että tuntisin itseni lähinnä typeräksi trimmattujen liikunnallisten ihmisten keskellä.

Pelot osoittautuivat onneksi turhiksi, sillä olen huomannut tulleeni itsevarmemmaksi liikkumisen suhteen. Liikuntakeskuksessa käy monenlaisia liikkujoita, mutta kaikki liikkuvat itseään varten ja peilisalin ovet ovat jokaiselle avoinna. Huomaan tanssivani samalla varmuudella niin täpötäydellä zumba-tunnilla  kuin puolityhjässä bodyjam-ryhmässäkin ja vaikka minulla on omat liikunnalliset esteeni, osaan soveltaa, löytää rytmin ja pysyä mukana. Sellaisen huomaaminen on mahtavaa.

Liikuntakeskus tarjoaa monenlaisia ihanan rauhallisia tunteja, joita ei varmaan muuten tulisi kokeiltua ellei kortti sitä mahdollistaisi. Eilen kokeilin ensimmäistä kertaa BodyBalancea. Se oli erilaista kuin mikään aiemmin kokeilemani liikuntamuoto. BodyBalancessa yhdistyvät pilates, jooga ja tai chi. Liikuntana kerrassaan ihastuttava, vaikka siihen henkisempään puoleen en ainakaan ensimmäisellä kerralla ihan päässyt mukaan, mutta ehkä ajan kanssa kuitenkin. 

Liikuntakeskuksen kortin paras puoli on monipuolisuus. Liikkumaan pääsee omien aikataulujen mukaan ja tuntiohjelmassa riittää rutkasti tarjontaa. Kolmen kuukauden aikana olen tykästynyt eniten bodyjamiin, jonka teknomusiikki iskee minuun toisinaan paremmin kuin zumban lattarit. (Tämä tuli minulle ihan yllätyksenä, mutta ehkäpä tekno pistää adrenaliinin virtaamaan tehokkaammin?) Bodyjamiakin suuremmaksi suosikikseni on noussut pilates, sillä minkään muun tunnin jäljiltä oloni ei ole niin vahva kuin pilateksen jälkeen. Kun opiskeluajat vaihtuivat työelämään ja istun nykyään aina virka-aikaan tietokoneen ääressä, on liikunnasta tullut tärkeämpi osa arkea. Se antaa hyvää vastapainoa istumatyölle ja ruokkii koko kehoa ja mieltä. Olen varma, että liikuntakeskuksen kortti löytyy rahapussistani jatkossakin.

Lopuksi vinkki liikunnan harrastajille: heiaheia.com on hauska sivusto, jossa on helppo pitää yllä omaa liikuntapäiväkirjaa. Omasta kokemuksestani voin sanoa, että valehtelemattoman kuvan omasta liikkumisesta antava taulukko todella kannustaa liikkumaan. Suosittelen!

4 kommenttia:

 1. Meillä on zumbassa tosi vähän lattareita ja enemmän just kaikkea teknojumputusta, huippua! :D jos pistää silmät kii, voi melkeen kuvitella olevansa Heilissä :DD

  VastaaPoista
 2. Ihana! :D Mä haluaisin sellaiselle tanssitunnille, jossa teema vaihtelisi viikottain. Välillä olisi vaikka bailatinoa, välillä zumbaa, salsatonia ja folkjamia. Toi folkjam on kehitetty Suomessa ja siinä on suomalaista kansanmusiikkia ja liikkeet tulee polkasta ja jenkasta. Ensi viikolla Ladylinellä on ilmainen tunti, jossa pääsee testaamaan tota ja mä ajattelin mennä kokeilemaan. :)

  VastaaPoista
 3. Pakkohan sun on käydä se testaamassa, sehän vois melkeen kuulua sun ammattikuvaan (onks toi se sana edes?!) tai jotain :D

  VastaaPoista
 4. On se sana! :D Ja tottakai folkloristin täytyy testata folkjamia! :)

  VastaaPoista