perjantai 20. huhtikuuta 2012

Kaikki maailman rahat

Siskoni haastoi minut tällaiseen pohdiskeluun: Kerro (ilman materiasyyllisyyttä) mitkä viisi tavaraa/asiaa ostaisit, jos sinulla olisi kaikki maailman rahat. Tämän jälkeen haasta viisi muuta bloggaajaa.

Jos minulla todella olisi kaikki maailman rahat, niillä olisi velvollisuus tehdä jotain oikeasti viisasta. Mutta jos rahaa olisi niin, että sitä ei tarvitsisi laskea ja sen voisi käyttää johonkin omaan, tekisin näin:

1. Tämä on tosi mielikuvitukseton vastaus, mutta ihan ensimmäiseksi maksaisin asuntolainani pois ja saisin 20 neliön palan Helsinkiä kokonaan itselleni. Asunto ehti olla kotini kuusi vuotta ja nykyään siellä asuu kiva nuori tyttö ja pieni kissa.

2. Hankkisin paremman ja turvallisemman auton. Kun tosiaan rahoja ei tarvitsisi laskea, voisin kurvailla töihin reteästi joko BMW X3:lla tai Audi TT:llä. Mitä noihin automerkkeihin tulee, on kotona pyörivä katsastusmies pessyt aivoni.

3. Matkustaisin joko ihanalle paratiisisaarelle päiväntasaajan tuntumaan tai New Yorkiin, johon haluaisin vielä joskus päästä.4. Haluaisin mummonmökin Keski-Suomesta vapaa-aikaa varten. Mökin varusteluun voisi kuulua ruutuikkunat, puuhella, kakluunit, lautalattia ja pihalla kaksi koivua, joiden väliin saisi riippumaton.

5. Viidenneksi voisin haluta kotikaupunkiimme tilan harrastuksille. Miehen aikaavievän autourheiluharrastuksen takia oma halli tai paja helpottaisi monta arkista asiaa ja minun puolestani siellä voisi olla tilaa kangaspuille. Nyt molempien lapsuudenkodeissa lojuvat vanhat kangaspuut ja toivon, että vielä joskus jommat kummat voitaisiin koota käyttöä varten. Olen kerran kutonut maton ja todennut näin käsityöläisen tyttärenä, että se on ainoa käsityön muoto, josta oikeasti pidän. Ehkä matonkutominen on käsityönä riittävän rouheeta, suurpiirteistä ja nopeasti etenevää.

Jos samaan hengenvetoon miettii toiveita ylipäätään, niin haluaisin kyllä sen työpaikan kotikaupungistani. Toisaalta on erinomaista, ettei työpaikkaa saa ainakaan rahalla, vaan ihan muilla ansioilla. Voisin myös haluta teleportin kotoa monen kaukana asuvan ystävän luokse. Teleportteja sun muita on vain Harry Potter -kirjoissa, mutta ystävyys on onneksi asia, jossa rahalla ei ole mitään tekemistä ja säilyköön sekin sellaisenaan.

Koska tehtävä oli oikeastaan aika mielenkiintoinen, haluan haastaa raha-asioiden pohtimiseen viisi erilaista bloggaajaa. Tuittunen, Unea, Olina, Veera ja Kikka, olkaa hyvä!

Fiilistelykuva täältä.

5 kommenttia:

 1. ooon tehny tän jo aiemmin... :) mulla oli listalla unelmien laukkua, telkkari, auto ja ööö... jotain :D

  VastaaPoista
 2. Nää laittaa pohtimaan :)

  VastaaPoista
 3. Huomasin, että Anne oli haastanut sinut, joten anna mennä! :)

  VastaaPoista
 4. Mattojen kutominen on ihanaa, juuri kuten sonot, rouheeta ja nopeaa. Ja saa olla luova! Meillä on mökillä kangaspuut, nyt en ole kahteen kesään ehtinyt niiden ääreen, mutta tänä kesänä aion.

  Noista autoista on vannoutuneen tojota-naisen sanottava, että ota nyt sitten se bemari, jos on kaikki maailman rahat. Audikuskit, noh... ei saisi yleistää. ;)

  Kiitos haasteesta, mietin näitä. Listaykkönen on kyllä ihan selvä.

  VastaaPoista
 5. Joo, mä voisin rikkoa audi- ja bemarikuskeihin liitetyt stereotyyppiset mielikuvat näppärästi, kun pomppaisin autosta kukkamekossa museon parkkipaikalla. ;)

  VastaaPoista