perjantai 8. kesäkuuta 2012

Salamavalon voimaYllä oleva kuva on työkoneeni taustakuvana. Brooklynin sillan maalaajat ovat asettuneet poseeraamaan valokuvaajalle vuonna 1914. Bongasin kuvan tästä sivustosta kertovasta lehtiartikkelista. Minusta kuva on todella kaunis ja edustaa valokuvaamisen perinnettä parhaimmillaan: miljöö ja tilanne saattavat olla hyvinkin arkisia, mutta yhdessä salamavalon räpsähdyksessä saadaan taltioitua taidokkaasti arjen kauneimmat palaset. 

Mitä pidempään työskentelen museoiden valokuva-aineiston parissa, sitä enemmän minä niihin ihastun. Silmä harjaantuu huomaamaan yksityiskohtia ja katsomaan kuvan laatua ja tarkkuutta, ja arvostus puolestaan kasvaa jatkuvasti opin myötä.

4 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Niin, se muistuttaa vähän myös niitä kuvia, joissa merimiehet keikkuvat samanlailla laivan mastoissa. :)

   Poista
 2. Kuva on upea.

  Ja kyky ottaa tuollaisia kuvia aivan uskomaton. Sitä kun räpsii apunaan digijärkkärit ja photoshopit, ja saa aikaan parhaimmillaan kelvollisia otoksia, jaksaa aina ihmetellä ja ihailla heitä, jotka tekevät vaikka laatikkokameralla taideteoksia.

  (Kauhean kiinnostavaa lukea aina työtäsi käsitteleviä juttuja, kiitos museoarkistojen valoittamisesta ja kulissien taakse kurkkailusta!)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, sata vuotta sitten valokuvaus oli hyvin erilaista, joten se saa nostamaan lakkia entistä korkeammalle, kun lopputuloksena on tämänkaltaisia otoksia.

   Kiitos, raottelen varmasti kulisseja jatkossakin. :)

   Poista