lauantai 2. kesäkuuta 2012

Valoa ja särmää seinäpinnoilleKuten edellisessä merkinnässä kerroin, pintakäsittelyalan aikuisopiskelija teki kotiimme kylpyhuoneen kaakeleiden maalauksen lisäksi myös tapetoinnin eteiseen, olohuoneeseen ja keittiöön. Yllä on kaksi kuvaa eteisestä ennen pintojen uusimista, sillä eteinen koki suurimman muutoksen. Seesteisen värimaailman hallitsemaan kotiin haluttiin yksi erikoisempi kuviotapetilla koristeltu tila. Olin selanut jo ennen remonttia ihastellen Tapettitalon valikoimaa ja tietenkin ykkössuosikkiani Kiurujen yötä, mutta V ei kiuruista innostunut. Yhteiseksi suosikiksemme nousu Atrain ja itse asiassa se sopi kalan nimeä kantavan kotiosoitteemme kanssa mainiosti yhteen. 

Atrain taisi olla opiskelijalle liian vaikea rasti. Olin täsmentänyt, että tapetti on vanha ja siksi sitä pitäisi käsitellä varoen. Atrain vaatii kohdistuksen, joten sen leikkaaminen on tavallista yksiväristä tapettia vaikeampaa. Tyttö tapetoi kaikki muut tilat ensin ja juuri ennen Atraimen laittamista hänen kätensä kipeytyi yllättäen ja meille tuli toinen opiskelija tekemään työn loppuun. Se ei haittaa, koska eteinen tapetoitiin todella taidokkaasti ilman epävarmuutta.

V maalasi kaksi eteisen seinää liitutaulumaalilla. Pelkäsin, että musta pimentäisi eteistä liikaa, mutta onneksi niin ei käynytkään, vaan nyt aiemmin hailakassa eteistilassa on kivasti särmää ja tällä hetkellä Hermann Hessen sanat muistuttavat mitä on onnellisuus.
Olohuoneessa ja keittiössä oli jo ennestään valkoisen ja harmaan sävyisiä tapetteja, mutta ne uusittiin myös, jotta boordilla jaetut keittiön tapetit saatiin yhtenäisiksi ja yksivärisiksi. Pintakäsittelyalan opiskelijalta näiden tilojen tapetointi sujui lähes ongelmitta, vaikka meidän hankkimamme tapetointiliisteri ei tietenkään ollut sellaista mitä hän oli tottunut käyttämään. Tähän kohtaan voisin kirjoittaa syvän huokauksen (ks. edellinen blogimerkintä), mutta ennemmin keskityn olemaan tyytyväinen siitä, että tämäkin työ on nyt saatu päätökseen. Tarkoituksena on jossain vaiheessa remontoida makuuhuoneiden seinät, mutta luulen, että tämän remontin rohkaisemina olemme valmiit kokeilemaan silloin omia taitojamme.

 

4 kommenttia:

 1. Hyvältä näyttää :)

  A*

  VastaaPoista
 2. Teillä on niin ihana koti! Toivottavasti pian pääsisin kyläilemään taas! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meille saa tulla ehdottomasti kyläilemään milloin vain. Syksyllä kuljen taas päivittäin Kouvola-Lahti -väliä, joten silloin pääsee näppärästi kyydissäkin. ;)

   Poista