keskiviikko 26. syyskuuta 2012

Käpertyä hyvyyteen

Ystävä toteaa, että nyt tapahtuu paljon ja on siinä oikeassa.

Uutisten kuunteleminen on paikoin ahdistavaa. Talousnäkymät eivät saa ketään hurraamaan ja kulunutta syksyä kutsutaan jo irtisanomisten syksyksi. Seuraahan tätä taas ylämäki jossain vaiheessa, eikö? Vaikka sitä joutuisikin tovin odottamaan.

Talousuutiset jäävät kuitenkin jossain tyystin toissijaiseksi: synkät uutiset lapsiin kohdistuneesta väkivallasta saavat pelonväreet kulkemaan selkää pitkin. Mietin kuinka tavattoman rohkea se 8-vuotias oli, joka sieppaustilanteessa soitti kännykällä äidilleen ja hätänumeroon, vaikka takuulla pelotti. En taida enää ikinä sanoa, että kännykkä on turha pienillä lapsilla.

Vaikka on viisasta pysyä kärryillä ja tietää mistä puhutaan, tuntuu silti hyvältä keskittyä niihin pieniin hyviin asioihin, joiden vana kulkee kaiken suuren, näkyvän ja kuuluvan alla.

2 kommenttia:

  1. Kyl sitä mielummin hetken käpertyy sohvalle kissavauvojen kanssa ja on vaan siinä hetkessä ja onnellisuudessa. Aina tommonen pahuus ja arjen vaativuus jaksaa lamaannuttaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä. Muistan edelleen sen, että Norjan joukkomurhien aikaan kuuntelin työmatkalla A. E. Järvisen äänikirjaa "Erätarinoita". Siinä kuvailtiin tosi paljon Lapin hiljaisia erämaita ja jotenkin kaikkien kamalien uutisten keskellä tuntui tosi rauhoittavalta keskittyä niihin kauniisiin luontokuvauksiin.

      Poista