torstai 25. lokakuuta 2012

Lempeä syksy

Tällä viikolla on ollut loppusyksyn (vai jo alkutalven?) ensimmäiset pakkasaamut. Auton ikkuna on täytynyt raaputtaa jään alta esiin, taivaalla tähdet tuikkivat kirkkaasti ja katuvalot sammuvat vasta hieman ennen kahdeksaa. Ilma on raikas ja kirpeä ja muistan miksi pidänkään pakkasaamuista.

Vuosi sitten jännitin pimenevää syksyä. Sitä edeltävät syksyt olin vielä helsinkiläinen opiskelija, joka ei juuri aamujen pimeyttä huomannut luentojen alkaessa aikaisintaan kymmeneltä. Sen sijaan viime syksy oli ensimmäinen kokonainen syksy sorvin ääressä ja edellistalven pimeys oli tuoreessa muistissa. Silloin taustalla oli vielä pientä haikeutta opiskelijasyksyyn ja Helsinki-syksyyn, josta jäi ensimmäistä kertaa paitsi. Sen sijaan huomaan, että tämä syksy on ollut lempeämpi. On asetuttu, kotiuduttu, totuttu, moni seikka on tullut tutuksi, selkiytynyt ja löytänyt oman uomansa. 

Tervetuloa talvi, meillä on kynttilöitä ja paimentolaismatto valmiina!

4 kommenttia:

 1. Loppusyksy, sanoisin. Pitäisin tästä syksystä vielä kiinni. Tykkään marraskuustakin raakana, harmaana ja paljaana, ennemmin kuin aikaisten lumien talvena. Talvi ja lumi sitten vasta joulukuussa.

  Mutta näitä kirpeitä höyryäviä pakkasaamuja lisää, kiitos!:)

  (Minä pelkäsin viime syksynä talvea. Nyt en pelkää oikein mitään. On hyvä just näin. Ja tämä on kolmas (ohhoh) syksy kyläläisenä!)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi sielläkin on pelot kaikonneet ja on hyvä just näin. Nämä kirpeät höyryävät pakkasaamut ovat mainioita. Ottaisin ne mieluusti vaikka koko talven ajan lumettomina, pelkkä puiden oksille ja nurmikolle kertynyt kuura riittäisi.

   PS. Eilen muuten mietin niitä sun lähettämiä lapasia, kun talvi yllätti autoilijan ja suoraan autoon loikkaamaan tottuneena raaputin jäätä lasista paljain käsin.

   Poista
 2. Olina vei sanat suustani. Marraskuu saisi olla vielä harmaa ja ruskea, ja syksystä, siitä pidän kiinni tässä tämän päivän hyvin lumisessa maisemassakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Säätiedotukset näyttävät siltä, ettei talvi jää vielä tänne, vaan sulaa takaisin syksyksi ensi viikolla. Ehkä se kävi vain muistuttamassa itsestään, että täältä kyllä tullaan kohta.

   Poista