perjantai 4. toukokuuta 2012

Muutama sana


Lomapäivistä

Pätkätyöläinen tienaa niitä vähän, joten ainakin minulle ne ovat kultaakin kalliimpia. Vappuaattona käytin yhden kertyneistä lomapäivistäni ja olipa ihanaa olla arkipäivänä kotona. (Jos nyt opiskelisin, ymmärtäisin nauttia akateemisesta vapaudesta vielä vähän enemmän.) Nautin hitaasta aamusta, kävin kaupungilla ja ajoin kaupungin laidalle ostaakseni pihalle sellaisen katosta roikkuvan rottinkisen keinun, jolla lapsena mökillä leikittiin Linnanmäkeä. Nyt siihen paistaa ilta-aurinko ja se sopii mainiosti nautiskeleviin hitaisiin hetkiin.

Vapusta

Mieheni oli vappuaattona töissä, joten tämä oli ensimmäinen vappu seitsemään vuoteen, jota en viettänyt Helsingissä, vaan olimme lähellä asuvien ystävien luona. Olin etukäteen miettinyt tuntisinko oloni haikeaksi, mutta se tunne pysyi poissa. Ehkä syynä oli lauantain illanvietosta jäänyt väsymys, ohjelmattoman vapaapäivän ihanuus ja myös se, ettei vappu ole koskaan ollut erityisesti lempijuhlani ja tänä vuonna monet helsinkiläiset ystävätkin viettivät vapun pääkaupunkiseudun ulkopuolella. Silti vapun paras hetki on minusta edelleen se, kun Havis Amanda lakitetaan, ylioppilaslakit painetaan päähän ja kuohuviinit poksautetaan.

Kylpyhuoneesta

Kotoisa vappu oli kylpyhuoneen kannalta fiksu ratkaisu, sillä vappupäivänä lyötiin viimeiset listat kylpyhuoneen kattoon ja työnnettiin kaikki kalusteet paikoilleen. Oli mahtava tunne pistää lähes kolme viikkoa kestäneiden poikkeusolojen jälkeen ensimmäinen koneellinen pyykkiä pyörimään. Illalla napsautettiin juhlavasti pitkästä aikaa oma sauna päälle ja lienee sanomattakin selvää kuinka ihanalta se tuntui. Myöhemmin raportoin tänne remonteista tarkemmin, sillä osittain teetimme remontin edullisesti pintakäsittelyalan aikuisopiskelijan näyttötyönä ja siitä totisesti riittää kerrottavaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti