keskiviikko 16. toukokuuta 2012

Taru viisauden hampaasta

- No eikö se nyt meinaa irrota, lääkäri puhisi itsekseen ja tuntui olevan kyynärpäitä myöten suussani. En tuntenut mitään, mutta kuulin ilkeän rusahduksen ja pian esiin nostettiin kippurajuurinen kasihammas, tuo murheenkryyni.

Hammaslääkäri on pelottava paikka, vaikka tämä lääkäri on mukava ja ymmärtää oitis, kun kerroin, että minä sitten pelkään oikeasti. Olisi hyvä, kun voisi sylkäistä hampaat ikenineen päivineen toimenpidepenkille ja mennä itse siksi aikaa odotushuoneeseen lukemaan lehtiä, mutta ei auta itku markkinoilla ja ikävää oli. Palasin kotiin tuppo suussa ja jos minulla olisi häntä, se olisi varmasti pysynyt loppuillan tiiviisti jalkojen välissä. Kotona sain sympatiaa ja poskisuudelmia osakseni. Työpaikan kahvipöydässä kuulin tarinan siitä, kuinka eräs hammaslääkäri oli nostanut jalan toimenpidepenkkiä vasten, jotta sai paremman asennon ja enemmän voimaa kiskoakseen itsepintaista hammasta irti.

Kahden viikon kuluttua poistetaan alhaalla oleva viisaudenhammas suukirurgin vastaanotolla ja sen jälkioireet ovat suuremmat, sillä näytän turpiin saaneelta hamsterilta mikäli homma sujuu samanlailla kuin edellisen viisurileikkauksen jälkeen. Täytyy vain yrittää ajatella asian hyviä puolia: saan syödä jäätelöä lääkärin määräyksestä. Kesän odotetuimmat riennotkin painottuvat loppukesälle, joten naama ehtii ehkä palautumaan normaaliin uomiinsa siihen mennessä.

4 kommenttia:

 1. Voisin kertoa sulle vaikka mitä kauhutarinoita mun viisaudenhampaiden poistosta mut jospa jätän väliin. Vaihdetaan vaikka tarinoita sitten kun sulla on ohi :D Parasta koko jutussa oli kyllä se kun sai syödä litroittain jäätelöö ja pilttikin on hyvä vaihtoehto! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hah, joo, voidaan jakaa kokemuksia sitten, kun kaikki viisaudenhampaat on poissa. Nyt on matka puolessa välissä eli jäljellä on leikkaus ja sitten vielä tuollainen sama kiskaisu-operaatio kuin eilen. Kylläpä ihmisellä voikin olla kaiken maailman turhakkeita kuten viisaudenhampaat ja umpisuolet! Pidän piltin mielessä. ;)

   Poista
 2. Sulta on kohta sit viety kaikki turhakkeet ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, puolessa välissä ollaan! :D Ensi viikolla lähtee vika alhaalta ja se jännittää kyllä. Täytyy varata keittiö täyteen jätskiä ja muuta hampaattoman ihmisen ruokaa.

   Poista