torstai 8. marraskuuta 2012

Ja kuinkas sitten kävikään?

Eilen olin siis työhaastattelussa ja olipas se mieleenpainuva. Haastattelijoita oli seitsemän. Seitsemän! Minut pistettiin istumaan pöydän päähän kuin hurjimman inkvisition eteen ainakin ja sitten seitsemän kynää teki papereihinsa merkintöjä kaikesta mitä sanoin. Aluksi jännitin aika paljon, mutta hiljalleen 45 minuuttia kestävän haastattelun aikana tunnelma rentoutui ja päällimmäiseksi jäi kiva fiilis. Haastattelun kulku ja kysymykset oli mietitty aika tarkkaan ja monet käsittelivät hyvinkin laajoja kokonaisuuksia niin työkokemuksesta kuin juuri tätä työtä vastaavista odotuksista. Vaikka välillä joutui todella miettimään miten vastauksensa muotoili, niin pidin siitä, kuinka hyvin haastattelu oli valmisteltu etukäteen.

Liikuntavammaisena naisena työn hakuun tulee oma jännityksensä. En ikinä mainitse vammaisuuttani ansioluettelossa tai työhakemuksessa, koska haluan, että minut kutsutaan työhaastatteluun nimenomaan osaamiseni, työkokemukseni ja koulutukseni vuoksi. Kuitenkin itse haastatteluun meneminen jännittää aika paljon, koska puhevikaa ja kävelyn askelvirheitä ei saa piiloon mitenkään, vaan täytyy vain kerätä rohkeutta, klenkata paikan päälle juuri tällaisena ja toivoa, että se riittää. Eilisessä haastattelussa kysyttiin mikä on ollut työelämäni tai muuten koko elämäni suurimpia haasteita ja silloin kerroin lyhyesti vammani taustoista. Tarkoitukseni ei todellakaan ollut mässäillä tai kerätä sympatiapisteitä, vaan ainoastaan lyödä faktat pöytään, koska ne näkyvät naamasta joka tapauksessa. Ja sitten yksi haastattelijoista herkistyi kyyneliin. Jestas, hieman hassu tilanne muutenkin jännittävässä tilaisuudessa.

Kuukauden loppupuolella selviää miten tässä käy. Työpaikka vaikutti palkkaa myöten paremmalta kuin alunperin ajattelin, joten siihen kannattaisi tarttua, jos se minulle kolahtaa eikä lähempää kotoa muuta löydy. Parasta olisi tietenkin saada kerralla hieman pidempi työsarka, jossa saisi unohtaa nämä työhakemusten rustailut edes hetkeksi, mutta jos se on silkkaa toiveajattelua, niin kyllä lyhyetkin pätkät otetaan ilolla vastaan.

Tämä on sitten kaikin puolin jännittävä syksy.

2 kommenttia:

 1. Seitsemän!!! Apua! Mun maksimimäärä on ollut kolme ja sekin oli ahdistavaa! (Tosin se ei ollut kovin ammattimainen paikka, vaan tuo yletön määrä haastattelijoita vaikutti lähinnä paikan imagon buustaamiselta.)

  Toivotan onnea työnhakuun ja työn löytämiseen! Itsekin juuri naputin yhden työhakemuksen menemään (voi kuinka inhoankaan niitä nettilomakehakemuksia, aaaargh!), tästä se lähtee. Gradu on oikolukukierrosta vaille valmis painoon, joten nyt se on sitten hypättävä työelämän kelkkaan tai ainakin sinne hännille. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kyllä vähän kauhistuin, kun astuin huoneeseen ja näin sen ihmismäärän. Huh!

   Mä en tykkää myöskään työpaikkojen nettilomakkeista. Tuntuu, ettei niissää oma osaaminen ja persoona tule ollenkaan samanlailla esille kuin perinteisessä hakemuksessa ja ansioluettelossa. Onnea myös sinulle valmistumisesta! Ja onnea myös työnhakuun! :)

   Poista