tiistai 6. elokuuta 2013

Odotan

Niin vaihtui heinäkuu elokuuksi. Aamuauringossa on jo ripaus kuulautta. Illat hämärtyvät pehmoisina ja lämpiminä. Juuri nämä pimenevät illat olivat syy siihen, miksi haluamme elokuussa naimisiin. Toinen minulle folkloristina tärkeä syy on yläkuu, sillä se on kasvamisen aikaa, silloin on hyvä aloittaa jotain uutta. Sanotaan, että yläkuun aikaan solmitut avioliitot ovat onnellisia ja aviopari pysyy terveenä. Tämän tulevaisuus sitten aikanaan kyllä kertoo, mutta juuri näillä main syntyy uusi kuu ja ensi lauantaina minusta tulee hyvän, turvallisen, rakkaan ja maailman parhaan miehen vaimo. Eilen hän lähti jo järjestelemään häävalmisteluita ja kun palasin kotiin, oli pöydällä hymyn nostattava lappu: Nähdään pian rakas tuleva vaimoni!

Välillä jännittää tosi paljon ja olen sanonut miehelleni, että olisiko sittenkin pitänyt käyttää säästetyt rahat häämatkaan ja solmia avioliitto intiimisti kahden kesken jossain kaukaisella hiekkarannalla. Mutta sitten mietin niitä kaikkia tärkeitä ja rakkaita, jotka ovat tulossa kanssamme juhlimaan ja joiden kanssa todella haluamme jakaa yhden elämämme tärkeimmistä päivistä. Kun hääpäivään oli tasan viikko, sain monelta ystävältä iloisen ja odottavan tekstiviestin. Se jo kertoo, että tämä on kaiken jännittämisen arvoista.

Viikon kuluttua tähän aikaan laiva lipuu saaristomaisemissa ja me olemme avioparina matkalla kohti Ahvenanmaata. Ennen sitä vietetään kesän odotetuin, jännittävin ja kaunein viikonloppu.

2 kommenttia:

  1. Ihanaa! Olen tosi onnellinen puolestanne. Saatte varmasti upean päivän! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi, kiitos! Välillä jännitän kamalasti ja välillä odotan vähintään yhtä paljon, joten uskon, että päivästä tulee ihana ja ikimuistoinen. :)

      Poista