tiistai 16. huhtikuuta 2013

Sähköinen sukanvarsi

Kuluneen talven aikana on tässä taloudessa säästetty säännöllisesti isoa investointia varten. Teimme suunnitelman kuukausieristä, joita on noudatettu tarkkaan ja hartaudella. Säästäjien motivaatio on onneksi korkealla ja se on noussut sitä mukaan, kun rahaa on kertynyt sivuun ja iso investointi tullut ajankohtaisemmaksi. Samalla se on tehnyt säästämisen luontevaksi osaksi arkipäivää. Olen aina ajatellut, että taloudenhallinta on osa elämänhallintaa ja nyt elän tätä ajatusta todeksi huomaamalla, että kun ajatusta ja tarkkuutta on mukana, pystyy säästämään myös silloin, kun tulot tulevat vain osa-aikaisista töistä ja ansiosidonnaisista. Toki se tarkoittaa käytännössä myös sitä, että shoppailut ovat jääneet tältä alkuvuodelta lähes tyystin. Nyt punnitsen eri vaihtoehtoja ruveta säästämään ihan uudella volyymilla, koska pääsen aloittamaan toukokuussa vihdoin kokopäiväisen työn. (Voi kyllä! Tästä lisää myöhemmin, kunhan saan itsekin lisää tietoa mustana valkoisella.)

Suurin syy säästämiseen on tietenkin unelmointi. Eilen juttelin ystäväni kanssa matkustamisesta. Olemme jo kauan miettineet yhteistä kulttuurimatkaa Eurooppaan, mutta se on jäänyt toteuttamatta. Ystäväni täyttäessä vajaan kahden vuoden kuluttua 30 vuotta on aika toteuttaa viimeistään tämä kauan kytenyt unelma. (Ellemme matkakuumeen runtelemina syöksy reissuun jo aiemmin.) Koska talven tarkka säästösuunnitelma on osoittunut hyväksi, haluan jatkaa samaa myös muita investoja varten niin, että mukana on enemmän suunnitelmallisuutta ja tavoitteita kuin säästämisessä ennen tätä. Talven säästökuuri opetti kantapään kautta sen, että jos kohde on tiedossa hyvissä ajoin, kannattaa myös säästäminen aloittaa aikaisin. Näin kuukausierät eivät ole korkeita. Loogista. 

Minulla on käyttötilin rinnalla tavoitetili, mutta olisi hienoa, kun nettipankissa olisi sähköiset sukanvarret, joita voisi napata käyttöönsä tuosta noin vain ilman suuria sopimuksia ja muodollisuuksia. Sukka, jonka varteen voisi kirjoittaa "Matka Firenzeen".kuva weheartit.com

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti